Master Theses
- Beatriz Oteruelo Morales (2020) EvoluciĆ³n de la composiciĆ³n volĆ”til de un vino tinto durante su maduraciĆ³n en depĆ³sitos con microoxigenaciĆ³n pasiva y madera de roble francĆ©s (Evolution of the volatile composition of red wine during maturation in tanks with passive micro-oxygenation and French oak wood).
- Jairo de Castro Arronte (2019) Estudio de la permeabilidad al oxĆgeno de la cerĆ”mica como material alternativo de recipientes para la elaboraciĆ³n y conservaciĆ³n de vinos (Study of the oxygen permeability of ceramics as an alternative material for containers for wine production and preservation).
- Elena PĆ©rez Cardo (2019) Estudio de la tasa de transferencia de oxĆgeno de la madera de Quercus humboldtii para uso enolĆ³gico (Study of the oxygen transfer rate of Quercus humboldtii wood for oenological use).
- LucĆa GarcĆa SĆ”ez (2019) EvoluciĆ³n de la composiciĆ³n fenĆ³lica del vino tinto envejecido en barricas de roble francĆ©s (Quercus petraea) con diferente tasa de oxigenaciĆ³n (Evolution of the phenolic composition of red wine aged in French oak barrels (Quercus petraea) with different oxygenation rates).
- Priscila Guerra (2019) Efeito do consumo de oxigĆ©nio nas propriedades de vinhos espanhĆ³is (Effect of oxygen consumption on Spanish wine properties).
- Samuel LeĆ³n Arroyo (2017) Influencia del origen de la madera la cesiĆ³n del oxĆgeno durante el envejecimiento de vinos (Influence of the origin of the wood on oxygen transfer during wine aging).
- Roberto Martin Sanz (2016) Estudio de la cesiĆ³n de oxĆgeno de los alternativos durante el envejecimiento de vinos (Study of the oxygen release of oak wood alternatives during the aging of wines).
- GastĆ³n Gutierrez Gamboa (2016) Efecto de la aplicaciĆ³n foliar de diferentes fuentes de nitrĆ³geno sobre la composiciĆ³n de aminoĆ”cidos y glutatiĆ³n del mosto en vides Cabernet Sauvignon (Effect of foliar application of different nitrogen sources on the amino acid and glutathione composition of must in Cabernet Sauvignon vines).
- HĆ©ctor Julio Alvarez AntolĆn (2015) Importancia de la humedad de la madera de las barricas de roble en su permeabilidad al oxĆgeno (Importance of wood moisture in oak barrels on their oxygen permeability).
- Diego Arroyo Almeida (2013) Los taninos de la madera en el envejecimiento de vinos (Wood tannins in the aging of wines).
- InĆ©s Bausela (2012) Efecto del etanol, azĆŗcar y polifenoles en medidas de oxĆgeno disuelto en vinos (Effect of ethanol, sugar and polyphenols on dissolved oxygen measurements in wines).
- Patricia Diez GarcĆa (2012) Estudio preliminar para la determinaciĆ³n de la tasa de transferencia de oxĆgeno de las barricas de roble (Preliminary study for the determination of the oxygen transfer rate of oak barrels) .
- Ana BelĆ©n Chamarro DueƱa (2011) ComposiciĆ³n volĆ”til de los productos alternativos a la barrica: efecto del origen, secado, tostado y tamaƱo (Volatile composition of alternative products to barrels: effect of origin, drying, toasting and size).
- Sagrario Merino GarcĆa (2011) DiferenciaciĆ³n en la composiciĆ³n fenĆ³lica y color de un vino tinto envejecido en barricas de roble frente al empleo de virutas y microoxigenaciĆ³n. Influencia del tostado (Differentiation in the phenolic composition and color of a red wine aged in oak barrels versus the use of chips and micro-oxygenation. Influence of toasting).
- Laura Gallego Alvarez (2009) DeterminaciĆ³n de Ć”cidos y aldehĆdos fenĆ³licos mediante HPLC en vinos envejecidos en sistemas alternativos (Determination of phenolic acids and aldehydes by HPLC of wines aged in alternative systems).
- Carlos Martin Lobera (2009) Estudio del agotamiento y potencial enolĆ³gico de diferentes fragmentos de madera de roble en sistemas acelerados de envejecimiento de vino tinto (Study of the depletion and enological potential of different oak wood fragments in accelerated red wine aging systems).
- Enrique Barajas Tola (2007) DeterminaciĆ³n de la superficie foliar y la materia seca de hojas de Tempranillo a partir de su peso fresco en tres densidades de plantaciĆ³n (Determination of leaf area and dry matter of Tempranillo leaves from their fresh weight at three planting densities)
- Paloma Gaton Garnica (2006) SelecciĆ³n de un criterio para el tiempo de estabilizaciĆ³n en la estimaciĆ³n de la actividad antioxidante de orujo mediante el MĆ©todo de DPPH (Selection of a criterion for stabilization time in the estimation of pomace antioxidant activity by the DPPH method).