Natural Materials OTR for Wine Maturation Containers

  Characterization of the Oxygen Transmission Rate of New-Ancient Natural Materials for Wine Maturation Containers  Ignacio Nevares and Maria del Alamo-Sanza Foods 2021, 10(1), 140; Today, there is a trend in enology promoting a return to the use of…

Read More

Wine Ageing in Custom Oxygenation Oak Wood Barrels

Characterization of Anthocyanins and Anthocyanin-Derivatives in Red Wines during Ageing in Custom Oxygenation Oak Wood Barrels Samanta Prat-García, Joana Oliveira, Maria del Alamo-Sanza*, Victor de Freitas ,Ignacio Nevares and Nuno Mateus* Molecules 2021, 26(1), 64;  The classification of staves…

Read More

UVaMOX en el Forum Vivinium 2020

 Crianza en diferentes sistemas de barricas 25 de noviembre de 2020  Forum Vivinium 2020 A lo largo de la intervención, María ha presentado los avances del grupo UVaMOX en el estudio y caracterización del OTR de las barricas de roble.…

Read More

La barrica de roble como recipiente activo

Una revisión crítica de los conocimientos pasados y presentes Enoviticultura nº 63 marzo/abril 2020 I. Nevares y M. del Álamo–Sanza RESUMEN Este trabajo revisa el papel de la barrica de roble como recipiente activo para la maduración del vino. Se…

Read More

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read more

ACEPTAR
Aviso de cookies